Ostatnie miesiące pełne są zmian.
Pełne doświadczeń przez które jeszcze lepiej mogę poznawać
i coraz bardziej kochać mojego Stwórcę :-)
Pełne doświadczeń przez które jeszcze lepiej mogę poznawać
i coraz bardziej kochać mojego Stwórcę :-)
Jedno ze wspaniałości, które mogę odkrywać także w jedzeniu
jest mango.
Najlepiej bardzo dojrzały i słodki. Co do czekolady, moje nią zauroczenie nie minęło :-)
Najlepiej bardzo dojrzały i słodki. Co do czekolady, moje nią zauroczenie nie minęło :-)
Brownie można piec trochę krócej – wtedy będzie ono jeszcze trochę
płynne.
Ja takie właśnie rozpływające się w ustach lubię najbardziej.
Po upieczeniu dekorujemy je kawałkami mango i pyszny słoneczny deser gotowy!
Ja takie właśnie rozpływające się w ustach lubię najbardziej.
Po upieczeniu dekorujemy je kawałkami mango i pyszny słoneczny deser gotowy!
Last couple
of months have been full of changes.
Full of trials as well and that only helped me to get to know better
and love more my amazing Creator :-)
Full of trials as well and that only helped me to get to know better
and love more my amazing Creator :-)
One of the
things that I’ve discovered lately is mango, the best when ripe and sweet.
Well, considering chocolate, my choco-love has - of course - not passed away :-)
Well, considering chocolate, my choco-love has - of course - not passed away :-)
Brownie can
be baked a bit shorter – the texture will not be that firm.
I love it this way the best.
With mango on the top, a delicious sunny cake is ready to enjoy!
I love it this way the best.
With mango on the top, a delicious sunny cake is ready to enjoy!
Brownie z mango
250g masła
200g czekolady + 100g do dekoracji
200g cukru pudru
3 jaja
100g mąki
3 łyżki
kakao
Rumowy
aromat
1 dojrzałe
mango
Masło rozpuścić razem z czekoladą ( w kąpieli wodnej lub mikrofalówce).
Dodawać roztrzepane jajka, mieszając energicznie cały czas (najlepiej mikserem).
Dodać resztę składników, zmiksować dokładnie.
Przelać do foremki (rozmiary w zależności jak wysokie brownie chcemy mieć, ja użyłam formy o średnicy ok. 22cm).
Piec 30-40minut w 180°C.
Wyjąć, położyć obrane i pocięte na plastry mango.
Udekorować roztopioną czekoladą. Smacznego!
Dodawać roztrzepane jajka, mieszając energicznie cały czas (najlepiej mikserem).
Dodać resztę składników, zmiksować dokładnie.
Przelać do foremki (rozmiary w zależności jak wysokie brownie chcemy mieć, ja użyłam formy o średnicy ok. 22cm).
Piec 30-40minut w 180°C.
Wyjąć, położyć obrane i pocięte na plastry mango.
Udekorować roztopioną czekoladą. Smacznego!
Brownie with mango
250g butter
200g chocolate
+ 100g for decoration
200g powdered
sugar
3 eggs
100g flour
3 spoon
cocoa
Rum aroma
1 ripe mango
Put the
chocolate, butter in a bowl and gently melt, stirring occasionally with a
wooden spoon.
Stir the eggs, one by one, into the melted chocolate mixture.
Stir in the flour and cocoa and the rest of ingredients.
Bake on the middle shelf for 30 - 40 mins in 180°C.
Put slices of mango on top.
Decorate with melted chocolate. Enjoy!
Stir the eggs, one by one, into the melted chocolate mixture.
Stir in the flour and cocoa and the rest of ingredients.
Bake on the middle shelf for 30 - 40 mins in 180°C.
Put slices of mango on top.
Decorate with melted chocolate. Enjoy!
* based on bbc food recipes
Brownie w połączeniu z mango jeszcze nie jadłam. Połączenie żółtego koloru mango i czekolady wygląda tak pięknie, aaach jak to musi świetnie smakować :)
ReplyDeletewygląda naprawdę apetycznie :)
ReplyDeleteJestem wprost uzależniona od czekolady, więc z pewnością wypróbuję Twój przepis. To połączenie zapowiada się świetnie. Mnóstwo świetnych inspiracji do swojej kuchni zaczerpnęłam z https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/ i radzę tam zaglądać wszystkim miłośnikom czekolady!
ReplyDeleteTak podane danie zachwyci każdego smakosza :)
ReplyDelete